Om oss

ELMA – All day dining

LÄR KÄNNA OSS

Restaurangen på hörnet

Elma All Day Dine är en kvarterskrog belägen i Grindstugan, Rosendal, Uppsala. Vårt koncept är kort sagt alla dagens måltider hela dagen. Då vi älskar mat och tycker mindre om allt fyrkantigt passar det här oss väldigt bra. Konceptet gör det nämligen möjligt för oss att ha ett brett utbud av rätter på menyn. Allt från odödliga klassiker till total komfort. Varmt välkomna.

Avkopplande miljö hos Restaurang Elma i Uppsala, Rosendal
Ät lunch i Uppsala, kaffe och kaka ingår i priset.

Noggrant utvalda råvaror

Bra matlagning börjar hos bonden och ute på gårdarna. Faktum är att vi kockar kan vara hur duktiga som helst, men det spelar ingen som helst roll utan bra råvaror. Därför är vi väldigt noga med vårat urval. Vi strävar efter att arbeta lokalt med leverantörer som faktiskt engagerar hela ledet och gynnar alla leden. På så sätt får vi en fin produkt fram till gäst på tallrik, men också ett system som bidrar till bättre samhälle och miljö.

Alltid bra service

Hos oss får du alltid professionell service av hög kvalitet. Vår filosofi är att vissa delar av en restaurangverksamhet måste existera för den totala restaurangupplevelsen, som till exempel bordsservering och enklas saker som färskt, kallt vatten på bordet. Hos oss ska du alltid känna dig välkommen. Vi har valt att gå den jordnära och enkla vägen föra att du som besöker oss alltid ska känna dig hemma i vår miljö.

Ät med gott samvete

Hos oss äter du med gott samvete. Miljö är ledstjärna i vår navigation. Arbetet sker dagligen på alla plan och är grundläggande för hela verksamheten. Miljö är en stor del av vår samtid, men för oss kanske lite mer betydande då det också faktiskt bidrar till en högre kvalitet på maten överlag. Bara genom den enkla metoden att koka egna fonder eller göra eget ströbröd minskar vi svinn och ökar kvaliteten på våran matlagning.

Mysigt inredd restaurang i Uppsala
Elma rund logotyp

Våra öppettider

Alla dagar

11:00 – 22:00

Öppettider för köket

11:00 – 21:00

Samarbeten

Feskarn

Lokal fiskhandlare med lång erfarenhet och djupgående kunskap. Genom dem får vi lyxen att arbeta med absolut högsta kvalitet på fisk och skaldjur varje dag. Besök dem gärna i Saluhallen eller Gottsunda Centrum, Uppsala.

Menigo Och Färskvaruhallen

Vår huvudleverantör, Menigo, har ett nära samarbete med en rad olika producenter runt om i Sverige och Europa. De erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsråvaror som passar våran verksamhet perfekt.

Ostboden

Familjedrivet företag med stor expertis på ost, charkuterier och andra delikatesser av hög kvalitet. I Uppsala besöker du dem i Saluhallen, granne med Feskarn. ett måste för vilken uppsalabo som helst.

Ekeby

Uppsalas ledande kockutbildning. Vi älskar allt vad gäller mat och då många av oss har tidigare kopplingar till utbildningen faller det naturligt för oss att fortsätta föra kunskapen vidare till nästa generations kockar. Ett samarbete vi är mycket tacksamma och stolta över. Är ni nyfikna på vad framtidens yrkeskår kan komma erbjuda, kan ni besöka deras skolrestaurang vid Ekeby Bruk.

Leijon Bageri

Hos Uppsalas, eller kanske Sveriges, skickligaste bagerska hämtar vi allt vårt matbröd som vi inte bakar själva. Du hittar deras butiker i Salabacke, Svava gallerian eller vägg i vägg med oss i Rosendal.

Hemkört & Klart logga, samarbetspartner till restaurang Elma
Foodora logotyp
Kronfågel logga, en samarbetspartner till Elma
Elma samarbetar med Kranmärkt

Våra partners

Kronfågel

Genom bra matlagning, hårt arbete och sunda idéer blev vi kontaktade av Kronfågel som var nyfikna på oss och vårt upplägg i restaurangen.
Denna händelse ledde i sin tur till att all kyckling ni hittar på vår meny kommer ifrån Sverige. Med ett regelverk som är världens hårdaste producerar Sveriges gårdar världens bästa kyckling. Den är god, ekologisk och hållbar. Något vi helt enkelt måste arbeta med för bästa kvalitet.

Kranmärkt

-”Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.”

Fördelarna är många och givna så självklart är vi på Elma kranmärkta. -”Önskas stilla eller kolsyrat?”

Våfflor och kaffe serveras hos restaurang Elma

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via telefon, e-post eller via formuläret här nedan.
Vi svarar dig så fort vi kan.